Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cafer Velioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Zonguldak milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Velioğlu, aday adaylığıyla ilgili şunları söyledi;
“DİĞER PARTİ TABANLARINDAN DA OYLARA TALİBİM”
“12 Eylül’ü Ankara’da okurken bizzat yaşadım ve birkaç kez Mamak zindanlarında cefa çektim. Kamu-Sen İstanbul Şubesi’nde yöneticilik yaptım. MHP Zonguldak milletvekilliğine soyunan kişi olarak, eğer aday olursam, Zonguldak’ta en az 2 milletvekili olarak Ankara’ya gitmek istiyorum. 12 Eylül öncesi ‘zam, zulüm, işkence’ diyerek mücadele ettik, şimdide halkımıza çektirilen baskı, zorbalık ve sıkıntılara çare olmak için varım. Yalnız MHP tabanında değil, diğer parti tabanlarından da oylara talibim. Demokrasiye, barışa ve adaletin eşit dağıtımına inanan herkesten oy isteyeceğim. İnşallah adaylığım kabul görür ve küskünlük, kırgınlık almadan ülkeme ve şehrime hizmet etmek için bir fırsatım olur.

VELİOĞU’NUN KİMLİĞİ:
Zonguldak’ta 1957 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü 1976-1980 yılları arasında bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Evli, iki çocuk babası olan Velioğlu-’nun, biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki torunu da var.