Zonguldak Verem Savaş Dispanseri tarafından Verem Savaş ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine hastalık hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Zonguldak Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Verem Savaş Dispanseri tarafından, bu yıl 65. düzenlenen Verem Savaş ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında, Fatih Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Gülhan Arslan ve Verem Savaş Dispanseri Dr. İbrahim Yazıcı, kursiyerlere hastalığın önemini anlattı. Verem Savaş Haftası hakkında bilgiler veren Başhekim Gülhan Arslan, Her yıl Ocak ayının ilk haftası tüm dünyada Verem ve Savaş Haftası olarak işlenmektedir. Veremin bulaşıcı bir hastalık olması toplumda hala yaygın görülmesi ve ölüme yol açması nedeniyle bir önem arz etmektedir. Tüm organları tutabilmesi ve toplumu etkilemesi tehlike arz eder. Verem hastalığının belirtilerini bilmek ve tedaviyi tüm olmak gerekir. Bu nedenle bu bilinci sağlamak için Zonguldak'ta Verem Savaş Dispanserleri ve diğer doktorlar olarak toplumu bilinçlendirmek amacıyla bir takım etkinlikler düzenlemekteyiz. Ulaşabildiğimiz kadar okula, iş yerlerine cezaevlerine sağlık personelimize bu konunun önemini anlatmakta, işlemekteyiz. Broşürler, afişler ve sokaklara asılan mesaj ibra eden bezlerle konunun önemine dikkat çekmekteyiz dedi.