Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelerine yönelik giyim yardımında bulunacaklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, derneğe bir hayırsever iş adamı tarafından bağışlanan takım elbise ve montun ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımını yapacaklarını söyledi.
Verem Savaş Derneği olarak sadece sağlık konusunda değil, giyim, barınma ve gıda yardımlarında da bulunduklarını belirten Erdoğan, Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak son 3 – 5 yıldır sadece veremle mücadele ve sağlık konusunda değil, kırsal kesim, merkezler, Zonguldak genelinde köylerde ve kırsal kesimlerdeki yoksul, ihtiyacı olan insanların gıdasından, hastalığından hatta bazılarına bile imkanlar çerçevesinde barınma konusunda, giyim ve benzeri yardımlarda bulunuyoruz. 2010 yılında Ormanlı ve Alaplı'da iki aileyi eve kavuşturduk. Yılın her ayında aktivitelerimiz var. Çok az olmasına rağmen birkaç verem hastası vatandaşımız var. Onların gıdalarını temin ederken, gittiğimiz yerlerdeki gördüğümüz insanlardan gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımızın gıdasından elbisesine kadar temin etmeye çalışıyoruz. Bu işler gönül ve sevda işidir. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz, biz 40 senedir bu işlerin içindeyiz. Kendimizde köylü olduğumuz için devamlı köylerde olduğumuz için çevremizin de geniş olması sebebiyle, kendi etrafımızdaki insanların da destekleri ile halkımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Bunlarla da mutlu oluyoruz. Bir aç doyurmak, bir kişiyi giydirmek insana en büyük haz veriyor. Kimse öbür tarafa kirli çoraplarını dahi götüremiyor. Bizimde yaşam biçimimiz haline geldi dedi. Dernek olarak sürekli köyleri dolaştıklarını bu kapsamda 50 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Erdoğan, Biz etkinliklerimizi her zaman basınla paylaşmıyoruz. Biz bir aydır köylerdeyiz 50'nin üzerinde aileye aşağı yukarı 3,5 ton gıda dağıttık bunlardan 6 kişisi tüberkülozdu gerisi ise ihtiyacı olanlardı. Bizim etrafımızdaki insanlarımız ve değerli iş adamlarımız bu işlerde bize destek veriyorlar. Bir iş adamımızın 20'ye yakın takım elbisesi ve montu elbisesi vardı. Bize getirerek teslim etti. Bu elbiseler giyilmemiş elbiseler bir o kadar daha elbise gelecek. Biz bu elbiseleri köylere götürerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz. Biz halkımızın n ihtiyaçlarını karşılamaya ve hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz bu şekilde hizmet etmekten mutluyuz. Biz bunu içimizden gelerek yapıyoruz. Bir gönül ve sevda işini söylüyoruz. Gittiğimiz yerlerde gıdaya ihtiyaç duyan ailelere giderek onlara A'dan Z'ye iki üç ay yetecek gıda yardımlarında bulunuyoruz dedi.