Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın geçtiğimiz hafta içinde Çaycuma'ya getirdiği Ereğli Verem Savaş Derneği Gezici Röntgen Aracı, ilçe ve beldelerle yaklaşık 3 bin kişiyi taramadan geçirdi.
Ereğli Verem Savaş Derneği Gezici Röntgen Aracı, Saltukova, Perşembe, Nebioğlu  ve Karapınar'da esnaflar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
Sağlıklı bir yaşam için başlatılan verem taraması ile ilgili Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, veremin halen çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunu ifade etti.
Kandemir, esnafın ve halkın ayaklarına kadar gelen bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar Çaycuma merkez olmak üzere Saltukova, Karapınar, Perşembe ve Nebioğlu beldelerimizde esnaflarımızı verem taramasından geçirdik. Gezici röntgen aracı şimdi muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda köylerimizde de tarama gerçekleştirecek. Odamıza bağlı esnaf üyeler ve yanlarında çalıştırdıkları kişiler periyodik olarak her yıl kontrolden geçmesi gerekiyor.
Özellikle gıda işi ile doğrudan ilgili çalışanların mutlaka göğüs filmi çektirip boğaz ve burun kültürü ile portör muayenelerini periyodik olarak yaptırmaları gerekiyor. Denetimlerde çalışanların mutlaka bu muayeneleri yaptırmış olması aranıyor. Burada yapılan kontrollerde rahatsızlığı görülen esnaflarımız Zonguldak'a gönderilecek ve tedavileri yapılacak.
Esnaflarımızın göğüs filmini ihmal etmeyip çektirerek işletme sağlık karnelerine kaydettirmeleri gerekiyor" diye konuştu.