Kdz. Ereğli Belediyesinden yapılan açıklamada, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan GIDA VE GİYSİ BANKASI’nın yeni yılın başında hizmete gireceğini bildirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da  söz konusu sosyal proje ile veren el ile alan eli birleştireceklerini söylediğinin belirtildiği açıklama şöyle:






Gıda ve Giysi Bankası’nın kurulmasındaki amacın, ilçede yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelere düzenli olarak gıda ve giysi yardımı yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, yardımdan yararlanmak isteyen ailelerin, Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceğini bildirdi.





Belediye Hizmet Binası girişinde yer alan Gıda ve Giysi Bankası’nı Başkan Yardımcıları ile birlikte inceleyen Başkan Uysal, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşların yapacağı başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucu ailelerin ve bireylerin bu yardımlardan yararlanacağını belirtti.

Başkan Uysal, söz konusu projeye, ilçe halkının yanı sıra, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve esnafların da destek olması çağrısında bulundu.