Her yıl 25 Şubat-3 Mart tarihlerinde kutlanan ve bu sene 24.'sü gerçekleştirilen Vergi Haftası nedeniyle, AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, vergi dairesinde görevli personeli ziyaret etti.

 

Karadeniz Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez'in görevli olarak şehir dışında bulunması nedeniyle Müdür Vekili Osman Günay ve Müdür Yardımcısı İlhan Avşin tarafından karşılanan Çakır ve yönetim kurulu üyeleri personeli tek tek kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

 

Vergi Dairesi Müdür Vekili Osman Günay, yapılan bu ziyaret ile verginin anlatılmasında bir duyarlılık oluştuğunu belirterek, Verginin anlatılması çok önemli, Bu duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. Gönüllü uyum projemiz var, bunda başarıya ulaşılabilmesi için vergi bilincinin oluşturulması gerekiyor vatandaşlarda. Eskiden hayat standardı olayı vardı, şuan idaremiz bu uygulamadan vazgeçti , Gönüllü uyum projesine geçti. Bu nedir, vatandaşa diyorki ne kazandıysan gelip onu beyan et diyor. Eskiden hayat standardı olayında bişey kazansan da kazanmasanda belli bir tutar üzerinde vergi ödemek zorunda kalıyordun. Şuan idaremiz ondan vazgeçti, mükellef odaklı gönüllülük uyum projesine geçti.  Bu projede herkes neyi kazandıysa belli bir oranda vergisini ödüyor, kazanmadıysa devlet bu sistemde diyorki tamam kazanmadıysan senden bir şey istemiyorum, buda çok önemli bir proje vatandaşlar açısından, böylece vatandaşta gerçek gelirlerini beyan etme noktasında hassasiyet gösteriyor dedi.

 

Çakır da, vergi haftasını önemsediklerini belirterek, Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır hükümetimiz devletimiz hastaneler yollar, okullar eğitimkle alakalı her türlü çalışmalar vergi ile finanse ediliyor. Tabana yayılması adaletli olması insanların verdiği verginin karşılığını görebilmesi hepimizi daha da mutlu edecektir. O bağlamda size çalışmalarınızda başarılar diliyorum diye konuştu.