Zonguldak’ta balıkçılar, seyyar satıcılar nedeniyle mağdur oldukları iddiasıyla iş yerlerini kapatarak caddede satış yaptı

 

Zonguldak’taki Balık Pazarı’nda faaliyet gösteren esnaf, seyyar satıcılar nedeniyle mağdur oldukları iddiasıyla iş yerlerini kapatarak caddede satış yaptı. Balıkçılardan Bayram Yılmaz, yaptığı açıklamada, seyyar satıcıların vergi ödemediğini, eleman çalıştırmadığını, bundan dolayı da ucuz balık satarak haksız rekabete yol açtıklarını savundu.

 

Belediyeye müracaat ettikleri halde muhatap bulamadıklarını öne süren Yılmaz,  "Her köşe başında bir balıkçı bulunuyor. Herkesin ekmek parasını kazanmasını istiyoruz fakat bizler dükkan kirası, elektrik, su ve çalışanlarımızın paralarını veriyoruz. Bu kadar başıbozukluk olur mu? Tozun toprağın içerisinde bu balık satılmaz. Bu, kanuna ve sağlığa aykırı. Gelsinler müdahale etsinler" diye konuştu.

 

Oktay Ertürk de tepkilerini göstermek için iş yerlerini kapatarak Gazipaşa Caddesi'nde tezgah açtıklarını, zararına da satış yaptıklarını kaydetti. Caddeden yapılan satışta palamudun adedi 5, çinakopun kilogramı 10, mezgitin ise 5 liradan satıldı. Vatandaşlar, balıklara yoğun ilgi gösterdi.

 

(AA)