Bu yıl 22. kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 14 mükellefe plaket verildi.

32 BİN 148 MÜKELLEF BULUNUYOR

 

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak genelinde 2009 yılında gelir ve kurumlar vergisinde en yüksek düzeyde vergi beyan eden ve vergisel yükümlülüklerini tam ve eksiksiz olarak yerine getiren 14 mükellefe Zonguldak Polis Evi'nde düzenlenen törenle plaketleri verildi. Plaket töreninde konuşma yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, “İlimizde 2009 yılı kazançlarından dolayı gelir ve kurumlar vergisinde dereceye giren mükelleflerimize teşekkürlerimizin nişanesi olarak plaketlerimizi sunacağız. Yatırımlarından nasibini alamamış sermaye göçü yaşamış ilimize yine sizler vefa gösterdiniz. Kazançlarınızı burada yatırıma dönüştürdüğünüz içinde ayrıca teşekkür etmemiz gerekir. Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı yetki alanında bugün itibariyle 29 bin 383 gelir vergisi, 2 bin 765 kurumlar vergisi olmak üzere toplamda 32 bin 148 mükellefimiz bulunmaktadır.

 

1 KATRİLYON 66 TRİLYON 16 MİLYAR 279 MİLYON TL TAHSİLAT

 

Ayrıca 13 bin 754 KDV, 105 bin 592 MTV mükellefimiz bulunmaktadır. 2010 takvim yılı sonu itibariyle vergi gelirleri tahakkukumuz 1 katrilyon 342 trilyon 667 milyar 921 milyon TL, tahsilatımız ise 1 katrilyon 66 trilyon 16 milyar 279 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca, Karabük ve Bartın illeri vergi denetimi ve incelemeleri de başkanlığımız birimleri tarafından yürütülmektedir. Başkanlığımız bu faaliyetlerini il genelinde 340 personelle yürütmektedir. Başkanlığımıza bağlı 5 vergi dairemiz 2 malmüdürlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimiz otomasyona geçmiş bulunmaktadır. Artık mükelleflerimizin vergisel ödevlerini evlerinden, ofislerinden, işyerlerinden bilgisayarları aracılığıyla yerine getirebilme imkanları bulunmaktadır. Vergi dairelerimizde kuyruk dönemi sona ermiştir” dedi.

“BİZLERİ MUTLU ETTİNİZ”

 

Zonguldak Valisi Erdal Ata da, “İlimizde gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri arasında en yüksek vergiyi ödeyerek bizleri çok mutlu ettiniz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizim arzumuz sizlerin daha çok yatırım yapıp, daha çok çalışıp, daha çok para kazanıp, devlete daha çok vergi ödemenizdir. Hedefimiz 81 il içinde ilk 10'a girmenin yollarını aramamız lazım. Hepinizin bildiği gibi Filyos aylar, yıllardır gündemde olan çok konuşulan konu. İnanıyoruz ki 2011 yılında orada tahsisler başlayacak. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde ciddi yatırımlar yapılacak. Bunlar faaliyete geçtiğinde tahmin ediyorum bölgemizdeki ekonomik yapıda çok daha ileri düzeye ulaşacağını ve gösterilen bu hedefi de yakalama şansımızın olacağını belirtmek istiyorum. Nasıl ki askerlik en önemli bir vatan borcu ise vergi ödemenin de en önemli vatan borcu olduğunu kabul ediyorum. Her Türk vatandaşının, kazancı olan herkesin bu görevi eksiksiz yerine getirmesi ülke içinde toplum içinde çok faydalı olacaktır. Hepimiz devletten çok şeyler bekliyoruz. Devletten bir çok hizmet bekliyoruz. Bunların başında güvenlik, asayiş, sağlık, eğitim hizmetleri, ulaşım, alt yapı hizmetleri var. Bunlar bizlerin sizlerin ödediği vergilerle oluyor. Ne kadar çok vergi ödersek o kadar çok hizmet olarak geri dönecektir” diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun mükelleflere plaket verdi.