Zonguldak'ta medya verileri derleniyor. Zonguldak Valiliği, il genelindeki basın-yayın kuruluşlarından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yeni medya veri tabanını oluşturmaya yönelik taleplerin yer aldığı bilgilendirme formlarının doldurularak teslim edilmesini istedi.

VERGİ, SOSYAL GÜVENLİK KAYDI...

Buna göre il genelinde basın ve yayın organlarından isim isim istenen şu bilgiler isteniyor:

İl bazında basın yayın kuruluşlarının tabela adları, ticari ünvanları, faaliyet adresleri, bağlı oldukları vergi daireleri, vergi kimlik numaraları, kuruluş tarihi, 5953 sayılı kanuna göre çalışan personel sayısı, resmi ilan alıp almadığı, bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi, Sosyal Güvenlik Durumu, eğitim durumu, sözleşmesi, ücreti, kıdemi, üye olduğu meslek kuruluşları, basın kartı durumu,gazeteci sözleşmesi gibi önemli bilgiler yer alıyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3’üncü maddesinde; “Basınla ilişkilerin düzenlenmesi için gerekli çalışmalarda bulunmak, yerli ve yabancı basın-yayın organlarının ve mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmaya yönelik düzenlemeleri yapmak ve gerekli tedbirleri almak, Türkiye Medya Veri Tabanını oluşturmak ve güncel kalmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almak” hususları Başkanlığımızın görevleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, aynı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 17'nci maddesinin ikinci fıkrası; "Başkanlık, görevleri ile ilgili olarak gerekli gördüğü bilgileri bütün kamu kurum ve kuruluşlarından ve diğer gerçek ve tüzel kişilerden doğrudan istemeye yetkilidir. Kendilerinden bilgi istenen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişiler bu bilgileri istenilen süre içinde öncelikle ve zamanında vermekle yükümlüdürler." hükmünü amirdir.