Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, işverenlere vergi ve sigorta prim borçlarını ödemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, SGK vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılacağı söylemleri üzerine kurum başkanlığının yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Çalışmaların devam ettiğini anlatan Demirci, kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verileceğini söyledi.
İşverenlerin yüzde 5 primini az ödemek için borçlarını biriktirmeden peşin olarak ödemeleri gerektiğini söyleyen Demirci, açıklamasında şöyle dedi:
"Son günlerde yazılı ve görsel basında SGK vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılacağı verileri çıkmaktadır. Kurum başkanlığımız bununla ilgili bir açıklama yapmıştır.
Çalışmaların devam ettiği ancak kararlaştırılmış somut bir şeyin olmadığı, daha ziyade peşin ödemeye teşvik için cazip kılacak seçenekleri üzerinde durulduğu bildirilmiştir. Teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) verecektir. İşverenlerin borçlarını biriktirmemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü peşin ödeyenler yüzde 5 primini az ödemektedirler. Ayrıca çeşitli imkanlardan yararlanmaktadır. Yüzde 5 primini az ödemek için de borçlarını biriktirmemek için borçlarını ödeyemez hale gelme-meleri için taksitlendirmeyi bekleme-meleri, taksitlendirme tarihinin olmadığı, olup olmayacağını da TBMM'nin karar vereceğini belirtilmiştir. Zonguldak olarak işverenlerimize borçlarını biriktirmemeyi tavsiye ediyoruz."