Çaycuma Vergi Dairesi Başkanlığı, "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında Çaycuma Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu öğrencilerine "Vergi" konulu konferans verdi.
Konferansın sunumunu Çaycuma Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Fatma Akman, Gelir Uzmanı Gülyaşa Kökçü yaptı. Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Kesici'nin de bulunduğu toplantıda, öğrencilere verginin önemi hakkında bilgiler verildi.
Çaycuma Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Fatma Akman, konuşmasında şunları söyledi;
"Vergi, devletimizin biz vatandaşlarına hizmet götürebilmesi açısından çok önemli bir olgudur. Bizler vergi veririz, devletimiz de bize bunun karşılığında okullar, yollar yapar, hastaneler açar.
Verginin bu kadar kutsal bir amacı olduğunu bildiğimize göre, vergiden kaçmanın da ne kadar kötü bir davranış olduğunu anlamamız gerekiyor. Vergi kaçırılmasının nasıl önüne geçeriz? Bu konuda bizlere de çok fazla görevler düşüyor. Bu görevlerin başında ise, vatandaş olarak yaptığımız alışverişlerin fişlerini almak var.
Her birey yaptığı alışverişin faturasını alırsa, hiç kimseye vergi kaçırma imkanını vermemiş oluruz. Bildiğiniz gibi bireyler gelir düzeyine göre adaletli bir şekilde vergilendirilirler. Sizden ricam her alışverişinizin fişini alınız."
Akman'ın konuşmasının ardından öğrenciler vergiyle ilgili öğrenmek istedikleri konular hakkında sorular sorarak bilgiler aldı. Toplantının son bölümünde ise, Çaycuma Vergi Dairesi tarafından öğrencilere çikolata ve kalem-cetvel-silgi seti dağıtıldı.