Kdz.Ereğli Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaz ayı boyunca sürdürdükleri sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarının Ekim ayı sonu itibari ile sona ereceğini söyledi.

Yaz ayında sinek ve haşerelerle mücadele anlamında 3 adet araç üstü ilaçlama makinesi ve 8 personel ile yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Bulak, ilaçlama çalışmalarına Şubat ayında başladıklarını söyledi.

Belediye olarak çalışmaların başarılı geçtiğini ifade eden Bulak, dere yatakları çöp konteynırları ve her türlü kapalı alanda ilaçlama çalışmalarını yaptıklarını kaydetti. Bulak, halktan gelen şikâyetlere de ekiplerin kısa sürede müdahale ettiğini sözlerine ekledi. Bulak, şöyle dedi:

"Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlülüğü olarak halkımızı rahatsız eden zararlı haşerelerle mücadele çalışmalarımıza, Şubat ayı itibariyle başladık ve çalışmalarımız hala devam etmektedir. Bölgemizdeki mevcut iklim şartlarına göre halkımızı rahatsız eden zararlı haşerelerle mücadele çalışmalarımız Ekim sonuna kadar sürecek. Özellikle halkımızı rahatsız eden sivrisinek ve karasineklere karşı dere yataklarında, çöp konteynırlarında, park ve bahçeler ile her türlü kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarımızı başarı ile yürüttük. Halkımızdan gelen şikâyetlere anında müdahale edildi."