Zonguldak'ta düzenlenen çalıştayda, Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki veteriner ve gıda mühendislerine et sektöründeki HACCP uygulamaları ve denetimler anlatıldı. 
Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile AB Komisyonu bağlı çalışan ve Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi anlamına gelen Technical Assistance Exchange Office (TAIEX) tarafından Zonguldak Dedeman Otel'de 'Et sektöründe HACCP Uygulamaları ve Denetim konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, TAIEX Bölgesel Eğitim Programı (RTL) uzmanı, Esra Çalışkan, İtalya Sağlık Bakanlığı Veterinerlik Hizmetleri'nde görevli resmi Veteriner Maurizio Ferri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Hanife Ayan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. M.Şamil Kök, konuşmacı olarak katıldı. Çalıştayı Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak,Bartın, Karabük illeri Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürleri, veteriner ve gıda, ziraat mühendisleri ile bu illerdeki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri takip etti. RTP uzmanı Çalışkan tarafından, Bölgesel Eğitim Programı ve TAIEX konularında bilgi verilirken,, Veteriner Ayan, tarafında 'Türk Gıda mevzuatının güncel durumunun gözden geçirilmesi' konusunda bilgiler verildi. İtalyan Veteriner Ferri tarafından öğleden önceki seminerde, 'hijen paketi, kapsamı, yapısı, Uygulama ve geçiş tedbirleri, hayvan refahı, hayvan sağlığı ab Regülasyonları' konularında, öğleden sonraki konuşmasında ise  'kontrol ve denetim HACCP denetim prensipleri' konularında bilgi verdi.
Programda soru cevap bölümleri de yer aldı.
Misafir konuşmacılara, Vali Yardımcısı Aylanç ve misafir il müdürleri tarafından dünyaca ünlü Devrek Bastonu ve madenci heykeli verildi.