Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" çerçevesinde ilçe öğrenci meclis üyeliği ve başkan seçimleri yapıldı.
Okullarda yapılan okul başkanlık seçimlerinde arkadaşlarıyla mücadele ederek okul öğrenci meclisi başkanı seçilen öğrenciler, bu kez de ilçe öğrenci meclisi başkanı seçilmek için yarıştı. Seçimlerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal okullarda öğrenci meclis başkanlığı sürecinde oluşan demokrasi ve hoşgörü kültürünün ülkenin demokrasi geleneğine önemli katkılar sağlayacağını, bu nedenle okullarda yürütülen projenin önemini vurguladı.
 Muhammet Yavuz (Atatürk İlk Öğretim Okulu),  Mehtap Altay( Çok Programlı Lisesi) Büşra Acar( Anadolu Lisesi) Cansel Oğuz( Merkez İlköğretim Okulu) Emrah Yazgan(Endüstri Meslek Lisesi) olmak üzere 5 öğrenci ilçe öğrenci meclis başkanı seçilmek için aday oldu ve konuşmalarını yaptı. 20 Öğrencinin oy kullandığı oylamada Mehtap Altay 8 oy alarak Meclis Başkanlığına seçilirken Büşra Acar 7, Cansel Oğuz 2, Emrah Yazgan 2, ve Muhammet Yavuz 1 oy aldı.
Meclis Başkanlığına seçilen Mehtap Altay, yaptığı açıklamada, "İlçenin sorunlarının ve eksiklerinin öğrenci gözüyle bakılarak çözülmesi için çalışacağım. Alaplı'da tiyatro etkinlikleri düzenleyerek gençlerimizin gelişmesi için çalışacağım. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılacak olan toplantılarla öğrencilerimizin ve okullarımızın sorunlarının dile getirilmesini sağlayacağım" dedi.