Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ERİDAK, Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Lisesi’nin katılımı Balı Mahallesi Köse ağzı mevkisinde İzcilik Haftası etkinlikleri gerçekleştirildiği şöyle bildirildi.

18 Haziran Merkez Anadolu Lisesi İzci Ocağı İzci Lideri Abdullah Altan Çardak ve 27 öğrenci, eski izci liderlerinden Şahin Bozkurt, ERİDAK yönetim kurulu üyeleri ve itfaiyeciler katıldı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ERİDAK yönetim kurulu Başkanı Muhammet Ali Ateş yaptığı açıklamasında, gençlere doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini sağlamak amacı ile İzcilik vizyonu ile kendilerini güvenilir, değer odaklı, eğitsel, dinamik ve yenilikçi kılarak daha iyi bir dünyanın inşasına yardımcı olmaları ve toplumda yapıcı bir rol oynama misyonunu ile hareket ettiklerini, Ereğli’de de bu yönde önemli adımlar atıldığını söyledi.





Ateş, Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bu tür etkinliklere desteklerinin süreceğini de  belitti.

18 Haziran Merkez Anadolu Lisesi İzci Ocağı İzci Lideri Abdullah Altan Çardak ise açıklamasında şöyle dedi:

“İzcilik 1900 lerin başından beri gençlerin, fikirce uyanık bedence sağlam, ahlakça dürüst tutmak için gönüllü yapılan üniformalı bir faaliyettir. Gençleri internet ve telefon gibi sanal şeylerden uzaklaştırır, doğa sevgisini aşılayarak sosyalleştirir.15 Şubat geleneksel İzci Haftası faaliyetlerindeki katkılarından dolayı Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr  Hüseyin Uysal’a ,İtfaiye Müdürümüz Muhammet Ali Ateş’e ve itfaiyeci arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.”

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik, İzci selamı hakkında bilgi verilmesi, İzci türesi anlatılması, İzci andı  (yemin) yapılması, İzci marşlarının söylenmesi ve Bayrak töreninin ardından Ateş valsi ile sona erdi.