Zonguldak İli Devrek İlçesi Pendik Devrekliler Derneği ve Pendik Belediyesi işbirliği çerçevesinde İstanbul’un Pendik ilçesinde “Vuslat Gecesi” düzenlendi.

Düzenlenen geceye;  Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, Genel  Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ile yönetim kurulu üyeleri, Pendik Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üretcileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Zonguldaklı katıldı.

Düzenlenen gece öncesi konuşma yapan Zonguldak İli Pendik Devrekliler Derneği Başkanı Ziya Öncan, “Bu akşam burada olduğunuzdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak ve çevresinden gelen siz değerli hemşerilerimizin derneğimizn organize ettiği “Vuslat Gecesi”nde sizinle beraber bu geceyi yaşamamız bizleri onura etti. Vuslat demek kavuşmak demektir. Umuyorum ki gelecek yıllarda tekrar bu geceleri düzenleyerek sizinle birlikte birlik ve beraberliği tekrar yaşayacağız. Katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


GÜNEY; “BURADAKİ HEMŞERİLERİMİZLE BİRLİKTE OLMAKTAN GURUR DUYDUM”

Devrek İlçe Kaymakamı Yakup Güney ise; “Derneğimizin özverili çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Burada olmaktan ve sizin aranızda olmakktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Devrekliler sadece diğer illerde değil burada İstanbul’da çlok sayıda hemşerimiz var. Bu vuslat gecesinde bir araya geldik. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


ÖZTÜRK; “BENDE DEVREK’LİYİM, ÇÜNKÜ ORADA ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YAPTIM”

Geceye katılan Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Bu anlamlı, huzur ve eğlenceli gecede siz Devrek’li hemşerilerimle birlikte olmaktan gurur duydum. Beni burada tanıyan çoktur. Çünkü ben Devrek’te Zabıta Müdürlüğü yaptım. O yüzden burada hemşerimiz çok. Ben dernek yönetimi Başkanımız’dan tutun taa ki yönetim kuruluna kadar böyle bir gecede bizleri hemşerilerimizi bir araya getirdiği için onları canı gönülden kutluyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


SEMERCİ; “DEVREKLİLER HERYERDE ONLARI KUTLUYORUM”

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise düzenlenen gecede yaptığı konuşmasında Pendik’te çok sayıda Devrek’li olduğunu vurgulayarak geceye gelen herkese teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Semerci; “Öncelikle ben şahıs ve Devrek’li hemşerilerimin adına böyle bir gecede olmaktan gurur nve mutluluk duydum. Pendik Devrekliler Derneğimizin bu anlamlı gecede sizlerde birlikteyiz. Vuslat’ın kavuşmak ve bir araya gelmek anlamında olduğunu bir kez daha vurguluyorum. Buradaki hemşerilerimiz çok önemli bir hususa ev sahipliği yapıyorlar. Devrekliler Derneğiğ Başkanından tutun yönetimine kadar özverili çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.


UYSAL; “BU GECE BİRLİK VE BERABERLİĞİN BİR ARADA OLDUĞU GECEDİR”

Pendik Devrekliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Zonguldak Vuslat Gecesi” sine katılan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ise; “Hemşerilerimizle bu anlamlı gecede olmaktan gurur duyuyorum. Dernekl yönetiminde bulunan arkadaşlarımızı da bu anlamlı bir organizasyona ev sahiplği yaptığından dolayı tebrik ediyorum. Bu gecenin anlamı birlik ve beraberliğin bir arada olduğu gecedir. Umuyorum ki bu gecelerin devamı gelir ve tekrar aynı duyguları bir arada yaşamayı tekrar bizlere gösterir. Ben Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak gurur, mutluluk ve huzur buldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


ULUPINAR; “DEVREKLİ HEMŞERİLERİME YAPTIĞIM HİZMETİM ÇOK”

Pendik Devrekiler Derneği’nin İstanbul Pendik’te düzenlemiş olduğu gece katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar; “Sevili hemşerilerimiz sizlerle burada olmaktan gurur duydum. Zaten beni uzun zamandır tanıyorsunuz. Çünkü bende Devrek’te Belediye Başkanlığı yaptım. Daha sonra 4 yılda milletvekili olarak görevimi sürdürüyorum. Bu seneki genel seçimlerde ise sizlere hizmet etmek amacıyla 3. Sıradan tekrar aday oldum. Biz halkımıza, Zonguldak’ımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Malumunuz mecli kapandı, tatile girdi. Artık biz kendi bölgemizde bundan sonra seçim çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah tekrar sizin vereceğiniz oylarla tekrar hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zonguldak’ta duble yol olmayan yer kalmayacak. Her işleri başaracağız. 50 yıllık taa ki bizlerin çocukluk yıllardan bu yana konuşulan Filyos Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bizler sizlerin için varız. Sizleri daha fazla sıkmak istemiyorum. Dernekteki arkadaşlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz böyle bir geceyi düzenlediler. Öncelikle en çok payı olan Pendik Belediyesi’ne ve onun Başkanı Dr. Kenan Şahin’e huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum  bu salonu bizlere tahsis ettikleri için. Arkadaşlar, sevgili hemşerilerim, vuslatın ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Kavuşmak ve burada yeni arkadaşlıklar dostluklar kurmak için buradayız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


ŞAHİN; “ZONGULDAKLILARI KUCAKLAMAK BİZİMDE GÖREVİMİZ”

Pendik Belediyesi işbirliği ile yapılan Zonguldak Vuslat Gecesi’nde konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin; “Kömür ve madencinin alın teri olan saygıdeğer Zonguldaklıları burada bir arada topladığımızdan dolayı ben Pendik Belediye Başkanı olarak gurur duydum. Derneğimiz bu gece öncesi geldiler, bizlere bir gece düzenleyecekleri sundular. Bizlerde Pendik Belediyesi olarak kendilerine yardımcı olduk ve sizleri burada buluşturduk. Hoşgeldiniz diyorum. Herkesi en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından plaket ve hediye takdimine geçildi. Devrekliler Derneği Başkanı Ziya Öncan katılımlarından dolayı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek İlçe Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’a plaket, madenci heykeli ve Devrek Bastonu takdim etti. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin geceye katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek İlçe Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’a da çeşitli hediyeler takdim etti.

Düzenlenen gecede Zonguldak Folklor Gurubu izleyenlere gösteriler sundu. Ardından Zonguldak yöresine ait türküler söylendi. TRT sanatçısı Nilgün Kızılcı ise salondakilere Zonguldak türküleri ile Karadeniz yöresine ait şarkılar seslendirdi. Son olarak sahneye Gökçebey’li yerel sanatçı Ramazan Aydemir de sahne alarak çeşitli şarkılar söyleyerek Zonguldaklılar doyasıya eğlendi. Gece fotoğraf çekimiyle sona erdi.


UYSAL’DAN DERNEK YÖNETİCİLERİNE ZİYARET

Gece sonunda Pendik Devrekliler Derneği ‘ni ziyaret eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal burada Dernek Başkanı Ziya Öncan ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. Dernek çalışmaları hakkında bilgi olan Uysal, dernek yönetimine özverili çalışmlarından dolayı teşekkür ederek, yönetim kurulunu Karadeniz Ereğli’ye davet etti. Uzun bir süre dernekte Zonguldaklılarla bir arada sohbet etme imkanu bulan Uysal, gecenin yapılmasında emeği geçen herekese teşekkür ederek birlik ve beraberliği önemine değindi. Başkan Uysal son olarak dernek binası önünde hatıra hatıra fotoğrafı çektirdi.