İhaleyi kazanan Wellpoint Şirketi, “Kandil Gecesinde, Hastane Çalışanlarını Attılar” haberimizle ilgili iletisinde “kamuoyunun aydınlatılması ve doğru bilgilendirilmesi açısından bir açıklama yapmayı gerekli görüyoruz.” Dedi.

Wellpoint CEO’su Dr. Özgür Turgay imzalı açıklamada şu bilgilendirme yapıldı:

 “Wellpoint Şirketler Grubu’nun amiral gemisi olan Platform OSGB olarak, Türkiye’nin en büyük ve önemli sanayi kuruluşlarına sağlık hizmeti sunmaktayız. Geçtiğimiz dönemki ihaleye de katılan bir şirket olarak bu yıl son derece şeffaf yürütülen bir süreç sonrası Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na sağlık hizmetlerini sunma onuruna eriştik.

İhale kararı sonrası çalışanlar ile görüşerek birçoğu ile sözlü mutabakata vardık. Haberde bahsi geçen "bize asgari ücretli işçi lazım" ifadesinin aksine geçmiş dönemde asgari ücretle çalışan birçok personel ile daha yüksek ücretlerle çalışmalarına devam etmek üzere sözleştik. Önerdiğimiz rakamlar bölgede sağlık personeline uygulanan fiyatların kesinlikle aşağısında değildir. 

Bunun yanı sıra haberde çalışanların işten çıkarıldığı ve eski personelin kabul edilmediği gibi bir algı oluşturan bölümün gerçeği yansıtmadığını ifade etmek istiyoruz. İhaleyi almakla birlikte henüz iş akdi başlamamış bir şirketin işten çıkarma yapması da söz konusu olamaz.

Bölgenin önemli bir web sitesi olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından açıklamamıza hassasiyet göstermenizi dileriz.”