Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kariyer Merkezinin çalışmaları akademik yıl sonunda daha da hız kazandı. Özellikle mezun durumunda olan öğrencilerin Üniversiteden ayrılmadan önce özgeçmişlerini şekillendirmek, niyet mektuplarını hazırlamak ve iş görüşmelerinde yararlanabilecekleri teknikler konusunda destek almak amacıyla başvurdukları Merkezin workshopları devam ediyor.

Salı ve perşembe günleri sürekli olarak düzenlenen workshoplarda öğrencilere akademik öğrenim gördükleri alanlara özel olarak bir özgeçmişin nasıl şekillendirileceği, kişisel özelliklerin nasıl ifade edileceği, proje ve staj/iş deneyimlerinin nasıl vurgulanacağı gibi konularda bilgi veriliyor. İş görüşmelerine hazırlık ve görüşme anında dikkat edilmesi gerekenler konularının ele alındığı workshoplarda öğrenciler bir görüşme anını gerçekçi uygulamalarla deneyimlemiş oluyor.

Kariyer Merkezi yaz aylarında da öğrenci ve mezunlara yönelik çalışmalarını sürdürecek. Merkezin temel hedefinin gençlerin kariyer doğru ve gerçekçi kariyer planlamalarında destek sağlamak olduğunu vurgulayan Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu şunları söyledi:

“Kariyer Merkezimizde, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla mesleki geleceklerine yönelik planlama, hedef belirleme, bilgi, beceri ve yetenekleri ifade etme gibi konularda uygulama çalışmaları yapıyoruz. Önceliğimiz gençlerimizin sahip oldukları değerleri, özellikleri, yetenekleri doğru biçimde ifade etmelerini sağlamak. Kendilerine sordukları sorular yardımı ile gerçekçi hedefler belirlemeye çalışıyorlar. Meslekleri ile ilgili “hangi alanlarda daha başarılı olurum” sorusunu kendilerinin cevaplayabilmesi çok önemli. Böylelikle önlerine çıkan fırsatları daha doğru değerlendireceklerine, gelecek fırsatları kendi çabaları ile oluşturabileceklerine inanmalarını sağlıyoruz. Workshoplar bu nedenle çok önemli bir etkinliğe dönüşüyor. Salı ve perşembe günleri bu çalışmalar rutin olarak devam ediyor. Merkez ilk kurulduğunda iki kişilik oturumlar yapabiliyorduk. Merkezin kurulmasına öncülük eden ve faaliyetlerimizi içtenlikle destekleyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer, kapasitemizi arttırabileceğimiz olanakları sundu. Merkezimiz artık 12 kişilik toplantı ortamına sahip oldu. Destekleri dolayısıyla Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz yaz tatili sürecinde de Bilgi İşlem Daire Başkanlığı binasının 2. katında bulunan ofisimizi ziyaret ederek randevu alabilirler.”