Yaşlılar gençler el ele projesi kapsamında 4 ayrı ülkeden gelen gençler, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hibe edilen Gençlik Değişim projesi etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Yaşlılar gençler el ele projesi kapsamında Zonguldak'a gelen Romanya, Litvanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'nden toplam 29 genç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 4 ayrı ülkeden gelen gençlerimiz birbirleriyle iyi diyalog içerisinde bulunuyorlar. Esas amaç kardeşlik duygularını, sevgi bağlarını ülkeler arasında pekiştirmek. Yapmış olduğunuz bu çalışma çok önemli bir anlam kazanıyor. Kendi çevreniz arasındaki bağın yanında yaşlılara önem vermeniz çok önemli. Yaşlılarına önem vermeyen yönetimler iyi bir yönetim tarzı yönetmiyor demektir. Sizler kendi ülkelerinizde huzurevlerinde yaşayan yaşlılara da önem vermeniz gerekiyor dedi.
Zonguldak'ı ve huzurevlerini çok iyi bulduklarını belirten öğrenciler ise, kendi ülkelerinde huzurevlerinde yaşlılara sevgi ve saygının az olduğunu söylediler. Türkiye'deki şartları çok iyi bulduklarını belirten öğrenciler, kendi ülkelerinde şartların bu kadar iyi olmadığını söylediler. Ziyarette öğrenciler, Belediye Başkanı Akdemir'e ülkelerini tanıtıcı broşürler verdi.