ZKÜ tarafından Genç İşsizliği Projesi kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda program düzenlendi.

8-15 Şubat 2012 tarihleri arasında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Youth Unemployement, Genç İşsizliği" isimli proje kapsamında Genç İşsizlik projesi kapsamında Zonguldak'a gelen yabancı öğrenciler, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda programa katıldı. Zongul-dak'ın tanıtıldığı programın açılış konuşmasını Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şenol Altuntaş yaptı. Altuntaş, Zonguldak TSO 93 yıldan bu yana sadece Zonguldak'ın değil, Batı Karadeniz Bölgesi'nin ticaret, ekonomi, sosyo-kültürel yaşantısına ciddi katkı sağlayan en önemli sivil toplum kuruluşudur. Odamız, Uluslar arası Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile Avrupa Odalar Birliği üyesidir. Ayrıca Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu üyeliğimiz devam etmektedir. Faal üye sayımız iki bin 500 civarında olup, meslek gruplarına göre incelendiğinde hizmet ve ticaret ana faaliyet kollarının yanı sıra üretim sektöründe madencilik, inşaat, tarım ve orman ürünleri firmalarının yoğun olduğu görülür.
Odamızda verilen tüm hizmetler, ISO 9001-2008 Toplam Kalite Yönetim Sistemi kapsamında verilmekte olup, Zonguldak genelindeki 54 komisyonda oda yöneticilerimiz aktif görev almaktadır. Mevcut siyasi irademiz ile birlikte milletçe olarak bir hedef koyduk. 2023 yani Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmektedir. Bu hedefe giden yolda, her kurumun ve her bireyin ayrı bir görevi ve sorumluluğu var. Bizler, hem işadamı, hem sanayici hem de meslek sivil toplum kuruluşu yöneticisi kimliğimizle bu hedefe ulaşmak için daha çok çalışmanın gerekli olduğunun bilincindeyiz. Bu hedefe ancak kişiler ve kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sayesinde ulaşabileceğimizin de farkındayız. Umarım, Zonguldak'ta bulunduğunuz süre içerisinde gerek ilimizi gerekse de insanımızı en doğru biçimde tanır, memleketinize döndüğünüzde keyifle hatırlayacağınız bilgi, anı ve dostluklarla ayrılırsınız diye konuştu.
Programda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ve ajansın faaliyetlerini içeren sunumun yapılmasının ardından plaket töreni gerçekleştirildi.
Program sonrasında, Başkanvekili Şenol Altuntaş ve beraberindekiler TSO binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.