11. Uluslararası Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında yabancı halk oyunları ekipleri Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret etti.
11. Uluslararası Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Zonguldak'a gelen Bulgaristan, Moldovya, Makedonya, Gürcistan, Romanya, Bosna Hersek, Ukrayna halk oyunları gurubu Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret etti. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Giresun Halk oyunları ekibimiz başta olmak üzere 8 yabancı gurubumuza Zonguldak'ımıza hoş geldiniz diyorum.
Bu sene festivalimizin 11. sini kutluyoruz. Bu 11.sini kutladığımız festivalimizde bizleri ziyaret etmeleri bizleri mutlu etti. Mahallelerimizde sizlerle birlikte 5 gün boyunca gösteriler yapacağız. 5 günün sonunda festivalimiz bittiğinde buradan inşallah iyi duygularla ve düşüncelerle ayrılarsınız. 1998 yılında bu festivali ilk ben başlattım. Bizlerde sizlerin festivallerinize gelip ülkeler arasındaki kaynaşmayı ve birliği sağlamak istiyoruz. Sizlerinde ülkelerinizde festivaller olduğu zaman bizlere haber verin. Burada oldukları için gelen guruplarımıza teşekkür ederim" dedi.
Konuşmanın ardından, festivale katılan ülkeler tarafından Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e hediyeler verildi. Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, gelen ülkenin gurup başkanlarına çeşitli hediyeler verdi.