Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Projesi ile Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan'dan gelen eğitimci ve öğrenciler Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Madenoğlu, AB Projesi ile ilçeye gelen eğitimci ve öğrencilerin, Türkiye'deki eğitim ve öğretim çalışmalarını gözlemleyeceklerini ve kendi ülkelerinde ki gençlere anlatacaklarını söyledi.



İlçedeki sosyal ve kültürel alanların mutlaka görülmesi gerektiğini anlatan Madenoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de eğitim ve öğrencilere bilgi vererek, "Ülkemiz iç ve dış tehditlere karşı gerekli önlemlerini almaktadır. Biz oraya savaşmaya gitmedik, barışı, huzuru sağlamak için gittik" dedi.

Çalış, destekle, paylaş ve başar temalı, dezavantajlı öğrencilerin eğitiminin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik gerçekleştirilen projede emeği geçenleri kutlayan Madenoğlu, eğitim ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)