AB ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında “My National Costume” (Ulusal Kostümüm) proje doğrultusunda, Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Litvanya ve Estonya’dan 10 kişilik öğretmen grubu, Kaymakam Çay’ı ziyaret etti.

Kaymakam İbrahim Çay, AB projelerinden faydalanmakta yarar bulduğunu belirterek, ülkeler arasındaki kültür alış-verişinde dikkat çekti. Çay, “Artık dünya küçüldü. Gelişen teknolojilerde, bilgisayar çağında, insanlar anında birbirinden haberdar oluyor. Dolayısıyla, teknolojinin bu nimetlerinden faydalanırken, kültürel yönden de birbirimizle kaynaşmamızda yarar vardır. Her şeyin başında, Ereğli’yi dünyaya tanıtıyorlar” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise projenin temasının, bir milleti temsil eden ulusal kıyafetler olduğunu hatırlattı, ilçeye gelen misafir ülkelerin vatandaşları ile Ereğli arasında bağ kurulduğunu anımsattı.

4 GÜN EREĞLİ’Yİ GEZDİLER

Projenin Ereğli ayağını yürüten Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi Müdürü Harun Bektaş da, geçtiğimiz yıl proje kapsamında İtalya’ya gidildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Biz daha önce İtalya ve Litvanya’ya gittik. Estonya’ya da gideceğiz. 4 gündür Ereğli’deler. İlçeyi gezdiler, okulumuzda kültürel çalışmalarımızı oldu. Birbirlerimizin kültürlerinden etkilendik diyebilirim.”

Ziyarette, karşılıklı yöresel hediyeler takdim edildi. Çay, misafir ülkelere, üzerinde Gazi Alemdar Gemisi’nin olduğu çerçeveli Karadeniz Ereğli fotoğrafı hediye etti.

 

(Haber Merkezi)