Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yabancı uyruklu öğrenci alımı ile ilgili, yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda çalışmalar başlattıklarını belirtti. 
BEÜ Rektörü Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2012 yılı itibarıyla üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı 28 farklı ülkeden olmak üzere toplam 104'e ulaştı dedi.
Özer, Geçen yıl 14 farklı ülkeden 55 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının bu yıl yaklaşık iki katına çıkarıldığı, 2'si lisansüstü olmak üzere 11 farklı eğitim birimde 28 farklı ülkeden (Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Fil Dişi Sahili, Filistin, Filistin, Ürdün, Gine-Bissau, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Somali, Suriye, Türkmenistan, Ukrayna, Yemen) 104 öğrencinin eğitim öğretim faaliyetlerine katıldı. Türkiye'ye ve Zonguldak'a gelen yabancı öğrencileri, farklı kültürlerin, renklerin, dil ve dinlerin elçileri olarak kabul ediyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerimizi diğer öğrencilerimizden farklı görmediklerini belirterek yabancı öğrencilerimizin ülkelerine döndüklerinde üniversitemizin ve kentimizin elçileri olabilecekleri düşüncesiyle, onlara ayrı bir önemi var. Bu yıl ilk defa 7 farklı dilde çevrimiçi kayıt sistemi uygulanarak internet üzerinden yapılan başvurular toplamında yabancı ülkelerden 280 öğrencinin Bülent Ecevit Üniversitesine başvuru yaptı. Adayların yerleştirmelerini yabancı uyruklu öğrencilerin not durumlarını dikkate alarak yaptık. En fazla tercih tıp fakültemize oldu ve önümüzdeki yıl için tıp fakültemizin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı artırmak için şimdiden hazırlıklara başladık. Bu yılki başvurulardan elde ettiğimiz verileri en iyi şekilde analiz edip önümüzdeki yıl için çalışmalar yaparak öğrenci sayımızı daha da artıracağız. diye konuştu.
BEÜ'de öğrenim gören bu öğrencilerin kendileri için bir avantaj oluşturacağını ifade eden Özer, Öğrencilerimiz burada bir yıl okuduktan sonra ülkelerine gidip kendi ülkelerinde bizim imkânlarımızı, ülkemizi, şehrimizi ve Üniversitemizi tanıtacaklar.
Artık BEÜ dünya üniversiteleri arasında olma yolunda önemli adımlar atmaya başladı. İnşallah yabancı öğrenci sayısını birkaç yıl içinde 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Üniversitemizde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli akademik ortamın hazırlanması ve üniversiteye uyum sağlayabilmeleri amacıyla BEÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi geçen yıl faaliyete geçirdik.
Yabancı uyruklu öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanması barınma ve özellikle uyum sorunlarının çözülmesi ile birlikte üniversitemiz sadece yurt içinde değil, yurt dışında da tercih edilen bir üniversite kimliğine kavuşacak dedi.