Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkçe Yaz Okulu için farklı ülkelerden gelen öğrencileri ağırlayacak. Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan işbirliği çerçevesinde Zonguldak’a gelen öğrencilerle tanışma toplantısı gerçekleştirildi. BEÜ Konukevinde yapılan tanışma toplantısı hakkında verilen bilgiler şu şekilde:

“Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle BEÜ Konukevinde tanışma toplantısı gerçekleşti.

27 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında Türkçe Yaz Okulu için Yurtdışından Üniversitemize gelen yabancı öğrencilerle yapılan toplantının ardından 2014 yılında ülkemize gelen yabancı öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi açılışına geçildi.





Açılışa BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özçakmak, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, GİMİS Müdürü Ahmet Demirci, Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülbanu Duman, davetliler ve yabancı öğrenciler katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altın yabancı öğrencileri BEÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere her konuda yardımcı olacaklarını belirtti.




Yunus Emre Enstitüsü adına konuşma yapan Enstitü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne ülkemize gelen yabancı öğrencilere sıcak ve samimi bir ortamda ev sahipliği yaptığından dolayı teşekkür etti. Sergi açılışının ardından açılış yemeğine geçildi.”