Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Kültürler Arası Köprü" gezileri kapsamında 4 farklı ülkeden 10 öğretmen ve 2 öğrenci, Zonguldak'a gelerek bir dizi ziyarette bulundu.
Polonya, Macaristan, İngiltere ve İtalya'dan gelen misafirler, Bahçelievler İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenleri eşliğinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Üzülmez Maden Ocağı'na girdi.
Ocakta, eksi 170 koduna kadar inen öğretmenler, burada maden mühendislerinden, madencilik hakkında detaylı bilgi aldılar. Ocaktan çıkışta soruları yanıtlayan İtalyalı emekli lise öğretmeni Marina Mecarelli, babasının da madenci olduğunu belirterek şunları söyledi:
"BABAM 'SİZİ MADENE
GÖTÜRECEĞİM' DİYE KORKUTURDU"
"İtalya'dan bu programa katılma üzere Zonguldak'a geldim. Benim için eşsiz bir deneyimdi. İtalya'da böyle bir madeni ziyaret etmek imkânsız... Bu inişin zor geçeceğini düşünüyordum, ama sandığımdan daha güzel bir tecrübe oldu. Ayrıca yanımızdaki mühendisler o kadar nazikti ki, bize çok güzel bir gezi yaşattılar. Bize madende çalışmanın zorluklarını anlattılar. Benim babam da madenciydi. Küçükken biz ders çalışmadığımız zaman bize, 'sizi maden ocağına götüreceğim' diye korkuturdu. Ama korktuğum gibi değilmiş. İtalya'daki geçmişimi hatırladım. Bu maden ocağının Zonguldak'a gelen tüm turistlere gösterilmesi gerekiyor."
Misafirlere eşlik eden Bahçelievler İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Ahenk Gezici de, maden ocağından çıkan İngilizce öğretmenlerinin daha önce Gökgöl Mağarası'nı gezdiğini, Ticaret ve Sanayi Odası Lokali'nde Türk Gecesi'ne katıldıklarını belirterek, Zonguldak'ta oldukları için mutlu olduklarını kaydetti.