Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girdikleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonuçları açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan sınav sonucunda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne (ZKÜ) kayıt yaptırmaya hak kazanan 45 yabancı öğrenci ve kazandıkları bölümler şöyle;
Tıp Fakültesi: Elif Armutcu, Sevda Soltani, Fariba Eslami, Yuzlem Gyuner Osman, Orhan Akkaya.
Diş Hekimliği Fakültesi: Rauf Hacıbayov, Arman Fakhrzadeh.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (Uluslar Arası Ticaret ve İşletmecilik): Etibar Musayev, Mahsud Abdullayev, Gusein Bairamov.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İktisat): Hüseyn Almemmedov, Altyn Berdiyeva, Medine Müslimzade, Asif Gasimov.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İşletme): Roin Beridze, Aydın Hacıbeyli, Merima Murtiç, Avazbeg Mamedov, Sarkhan Hamidov, Vezhdi Redzheb İbryam.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (Maliye): Süleyman Hanmuhammedov, Şama Kazımov, Phuad Bairamov, Ruphat Bairamov, Nijat Asadov, Ceyhun Gadırlı, Murad Aliyev, Kanan Xasiyev, Tofiq Mehraliyev.
 Ereğli Eğitim Fakültesi: Yarlakabov Anwar (Okul Öncesi), Berliyav Yarlakabov (Sosyal Bilgiler), Rakesh İsmailov (Matematik), Çiğdem Can (Zihin Engelliler), Laora M. Böttcher (Okul Öncesi).
Fen-Edebiyat Fakültesi: Shakirjan Mengliyev (Kimya), Berkjan Himmatow (Biyoloji).
Mühendislik Fakültesi (Elektrik Elektronik Mühendisliği): Giumrakh Khudiev, Sayed Javad Heydari, Telman Qafarov.
Mühendislik Fakültesi (İnşaat Mühendisliği): Demet Çakırtekin, Azat Geldiyew, Muhammet Kayadibi.
Mühendislik Fakültesi (Maden Mühendisliği): Vepa Hamidov.
Mühendislik Fakültesi (Makine Mühendisliği): Gudrat Allabedrbiyev.
Alaplı Meslek Yüksek Okulu: Yaşar Namazov (Bankacılık ve Sigortacılık).
ZKÜ'den yapılan açıklamada, yabancı öğrencilerin kayıt için getirecekleri gerekli belgeler ise şöyle:
Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren TC Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınacak 'Denklik Belgesi' aslı. Lise diplomasının aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış lise diplomasının Türkçe çevirisi. Not Durumu Belgesi'nin (Transkript) aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe çevirisi. Sınav Sonuç Belgesi'nin aslı (YÖS dışındaki eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgelerinin ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı). Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış fotokopisi. Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu (miktar her yıl eğitim öğretim başlamadan önce Bakanlar Kurulunca belirlenmektedir.) Türk soy belgesi olanlar kayıt sırasında ibraz etmek zorundadırlar. Ülkelerindeki veya en yakın Türkiye Büyükelçiliğinden alınacak 'Öğrenim Vizesi'. Öğrenim vize olmayan adayların kayıtları yapılmaz. YÖS'e eşdeğer uluslararası sınav sonuçlarına göre sınav sonuç belgesi ile yerleşen adaylardan Yabancı Dil Türkçe Yeterlilik Belgesi'nin Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe çevirisi. 6 adet vesikalık fotoğraf.