Alaplı'da sağanak yağış nedeniyle yağmur kanallarının tıkanması sonucu, bazı iş yerlerini su bastı. İşyerlerini su basan esnaf kendi imkânları ile yağmur kanallarında biriken taş ve toprakları temizledi, işyerlerindeki suları boşalttı.

Alaplı'da aralıksız olarak yağan sağanak ve şiddetli yağmur ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 30 dakika süren sağanak ve şiddetli yağıştan dolayı su kanallarının tıkanması nedeniyle caddelerde su birikti. İlçenin en işlek caddesi olan Hükümet Caddesinde 20 santimetreye kadar ulaşan yağmur suyu nedeniyle birçok işyerini su bastı.
Cadde üzerindeki esnaflar yağmur su kanallarındaki toprak ve taşları kendi imkânları ile temizlemeye çalışarak işyerlerindeki suları boşalttılar.
Kimi esnaf ise yağmur sularının işyerlerine girmemesi için çaba saffetti.Sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezindeki otoparkta 25 santimetreye ulaşan yağmur sularında bazı araçlar mahsur kaldı. Taş, toprak ve çamurla dolan yağmur suyu kanalları Alaplı Belediye Temizlik İşçileri tarafından temizlenirken toprak ve çamur olan caddeler belediye itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Alaplı Belediyesi tarafından Merkez Camisi'nin yanına yapılan şadırvan şiddetli sağanak yağış nedeniyle su altında kaldı. Geçici olarak hizmete kapatılan şadırvan Belediye ekipleri tarafından suları boşaltılıp temizlenmesinin ardından hizmete açıldı.