Yağışların etkisiyle Gökçeler Beldesi'nde 1 ev boşaltıldı, kullanılmayan bir 1 evin bazı bölümleri yıkıldı yine 3 katlı bir evin boşaltılması için tebligat yapıldı.

Gökçeler Beldesi Merkez Mahallesi Tahir Erdoğan Caddesi, Şehit Ramazan Erdem Sokak No:2'de Ergün İslam'a ait 2 katlı ev yaşanan toprak kayması nedeniyle boşaltıldı. İl Afet Koordinasyon Kurulu'ndan gelen heyet söz konusu evde incelemelerde bulundu tuttuğu raporda evin kullanılamaz durumda olduğunu tespit etti. Ergün İslam ve ailesi 2 gündür komşularında kaldıklarını belirterek, 2 gün evveli başladı bu toprak kayması ve evin altına kadar geldi. Ev kullanılamaz durumda biz de şuan yakınlarımızda kalıyoruz. Sonuçta doğal bir afet yapabilecek hiçbirşeyimiz yok dedi.

GÖKÇELER BELEDİYE
BAŞKANININ AÇIKLAMASI
Gökçeler Belediye Başkan Vekili Yılmaz Torun'da yaptığı açıklamasında, İl Afet Müdürlüğünden geldiler inceleme yaptılar, raporlarını tuttular 15-20 gün sonra bir daha gelip kontrol edeceklerini belirttiler. Söz konusu ev şuan itibari ile oturamaz durumda, gerekli güvenlik önlemleri alındı aile bir yakınında kalmakta. Yine aynı evin yan tarafında bulunan 3 katlı evde de ufak tefek sıkıntılar vardır, ev sahibine gerekli uyarımızı ve ikazımızı yaptık. Kızı-lay'dan da geldiler, Kızıyla konteynırı buraya getirdiğinde biz de belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Yine Kızılsu mevkisinde yaklaşık 3 ayca boşaltılan bir ev vardı o evde de göçmeler meydana geldi, sanırım o göçmelerde yağışlara bağlı olarak oluştu. Gerekli yerlere konu ile ilgili bilgileri aktardık sözleri ile konuştu.

KIZILAY'DAN YARDIM
Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Demirbaş, Gökçeler Belediye Başkan Vekili Yılmaz Torun ile söz konusu yerde incelemelerde bulundu. Oktay gazetecilere konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Bize Kızılay ile müracaata bulundu. Telefon edildi buraya geldik kaymış evi kontrol ettik, gerçektende oturulamayacak durumda. Düzce Afet Koordinasyon Merkezine durum bildirildi, Zonguldak Afet Koordinasyondan alınan rapor ile Düzce Afet Koordinasyon Merkezine göndereceğiz. Belediye Başkanımızın göstereceği bir yere konteynırı yerleştirmeye çalışacağız.