Zonguldak Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, son yağışlarda bazı tarım arazilerinin zarar görmesine rağmen, diğer sahalarda olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.
Akın, şunları söyledi;

"MISIR VE YONCA ALANLARINDA
OLUMLU SONUÇ VERDİ"
"Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde tarım alanları zarar görmüş olmasına rağmen diğer sahalarımızda olumlu yönde gelişmeler var. Bunların bariz örneklerini mısır yetiştiriciliği, yonca yetiştiriciliği alanlarında görüyoruz. Bunun yanında mera ve mera dışı hayvan otlaklarında olumlu gelişmeler yaşanıyor.
İlimizde devlet sulamaları hemen hemen sıfır mertebesinde. Dolayısıyla yağışların her türlü bitkide olumlu yansımaları söz konusu olacak. Meyvecilikle ilgili çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bu çalışmaların lokomotif görevini de AB hibe fonlarından yararlanmak suretiyle hayata geçirdiğimiz meyvecilik projesi kesintisiz sürüyor. Gıda ile ilgili çalışmalarımız 365 gün aralıksız sürüyor. Kaçak kesimler konusunda ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Kaçak kesim ve kaçak üretimler konusunda gerekli cezaları uygulayıp ürünlere el konularak yaptırımlar uygulanıyor.
Ağırlıklı olarak Brucella'ya karşı aşılama çalışması yürütüyoruz. Hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz olarak nitelendirdiğimiz Brucella'ya karşı ülkesel bazda proje yürütülüyor. Bu proje kapsamında 3-6 aylık dişi danaların aşılanması söz konusudur. Ay sonu itibari ile bu çalışmayı bitirmeye çalışıyoruz."