Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, yaptığı yazılı açıklama ile 2 Temmuz 1993'de Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan olayları hatırlatarak, CHP olarak Madımak olaylarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.
Milletvekili Koçal, "Madımak Vahşeti diye adlandırabileceğimiz benzeri olayların bir daha hiç yaşanmaması umudu ile 2 Temmuz 1993 de Sivas'ta hayatını kaybeden aydınlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
Yakın tarihin kara lekesi olarak adlandırılan Madımak Oteli ile ilgili Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal'ın yaptığı açıklama şu şekilde:
"2 Temmuz 1993 de Sivas Madımak Oteli'nde tarihimizin en elim olaylarından biri yaşanmıştır. İnsanlığın var oluş serüveni içerisinde ancak kabileci ve ilkel toplumlarda örneklerine rastlayabileceğimiz bu tip olaylar, Çağdaş Cumhuriyet Türkiye'sinde yaşanmış olması bizi tanımı zor bir üzüntü ve dehşete düşürmüştür. Hala yarası çok taze ve sıcak olan ve gerçek faillerinin dışarıda olduğuna inandığımız, yakın tarihimizin bu kara lekesi bir an önce Devletin en yetkili organlarının devreye girmesi ile aydınlatılmalı, gerçek failler adalet önünde hak ettikleri ağır cezalarla hesap vermelidirler.
İşte o zaman yıllardır kamu vicdanını sızlatan bu üzücü olayın aydınlatılmasıyla, orada yakınlarını kaybeden yüzlerce insanın yüreğine birazda olsa su serpilmiş olacak.
Çağdaş demokrasilerde bir başka örneğini asla göremeyeceğimiz yakın tarihimizin bu kara lekesi aradan geçen 16 koca yıla rağmen hala ortada durmaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Madımak olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağız. Belki biz orada kaybettiğimiz aydınlarımızı geri getiremeyeceğiz ama dileğimiz gerçek suçluların adalete hesap vermesi ve Madımak Vahşeti diye adlandırabileceğimiz benzeri olayların bir daha hiç yaşanmaması umudu ile 2 Temmuz 1993 de Sivas'ta hayatını kaybeden aydınlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."