Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime yaptığı bağışlarla dikkat çeken Nurdan-Orhan Oğuz çiftine ?Üstün Hizmet Ödülü? verilmesi için TBMM?ye resmen teklifte bulundu.

** Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ?Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, milli egemenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere "Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü" verilmesine ilişkin usul ve esaslar bir yönetmelik ile belirlemiştir? vurgusunu yaptı ve Ereğli?nin hayırsever ailesi Nurdan-Orhan Oğuz Çiftine Üstün Hzimet Ödülü verilmesini isterken düşüncelerini şöyle dile getirdi:

 ?Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü bu yönetmeliğe göre ilçemiz hayırseverlerinden Nurdan ve Ahmet Orhan OĞUZ çiftine ?Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü" verilmesi için başvuru teklifini Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne iletmiştir.

Bundan sonraki süreç ilgili yönetmeliğe göre aşağıdaki şekilde işleyecektir:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü adayları, vali, kaymakam veya belediye başkanının teklifi ve İl Genel Meclisinin kararı ile belirlenerek,Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü başvurularının ön değerlendirmesi Kurul tarafından yapılarak sonuçlar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bildirilecektir.Başkanlık Divanı yapacağı değerlendirme ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülünü almaya hak kazanan aday veya adayları belirleyecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü, Kurul tarafından belirlenen tarihte düzenlenecek bir törenle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından ödüle hak kazanan kişi veya kişilere verilecektir.?