Maden-İş Genel Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi, mangal yürekli devrimci Yakup Erdem yaşama veda etti. Pandemi koşulları nedeniyle cenaze töreni yapılamadığından Yakup Erdem’in cenazesi Soğanlık Mezarlıklar Müdürlüğü’nden alınarak Osmangazi mezarlığına defnedildi.

KISA YAŞAM ÖYKÜSÜ

1945 yılında Karadeniz Ereğli’de doğdu. İlk öğrenimini Ereğli’de yaptıktan sonra sınavı kazanarak Gölcük Tersanesi’nin Sanat Okulu’nda yatılı okudu. Dolayısıyla mecburi hizmeti nedeniyle Gölcük Tersanesi’nde 6 yıldan fazla çalıştı. Askerlik dönüşü mecburi hizmetini tamamladı ve Ereğli’ye döndü. 1969 yılı Nisan ayında Erdemir’e girdi. Maden-İş’e üye oldu. Aynı dönemde Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye oldu, Parti içinde “sosyalist devrim” tezlerini benimsedi. 12 Mart döneminde Parti kapatılıncaya kadar bir süre İlçe Başkanlığı yaptı. 1976’da Türkiye Komünist Partisi’ne (TKP) katıldı. 1972’den Maden-İş’in son Genel Kurulu’na kadar Maden-İş Genel Yönetim Kurulu üyesi oldu. DİSK’in 1975 ve 1977 Genel Kurullarına Maden-İş delegesi olarak katıldı. 12 Eylül döneminde bir süre cezaevinde yattı.

ANADOL’DAN MESAJ

İşçi sınıfının mütevazi ama inançlı, kararlı ve bükülmeyen yiğit evladı Yakup Erdem'i yitirdik.

Erdemir'de işçi sınıfı mücadele tarihine geçen eylemlerin her birinde damgası olan, ölçülmez özverisi ile yoldaşladına örnek olan Erdem unutulmayacaklar arasında yerini aldı.

Değerli hemşehrimiz ve arkadaşımız Yakup Erdem geleceği müjdeleyen yıldızlar altında uyusun.

Anısı devrimcilere rehber olsun.