Kdz. Ereğli kamuoyunda Kalafatçı Yakup lakabıyla bilinip tanınan Yakup Sarı sonsuz yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir rahatsız olan Yakup Sarı'nın (87) cenazesi 25 Mayıs 2016 çarşamba günü Kdz. Ereğli Bozhane Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Yakup Sarı'nın cenaze törenine DSP PM Üyesi Nurhan Başol, DSP Zonguldak eski il başkanlarından Cihan Yılmaz, Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Alaplı eski iBelediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç eski Belediye Başkanı Aydın Güngör, DSP eski ilçe Başkanlarından Kemal Akar, ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yakınları, ailesi ve dostları katıldı. 




 DSP'nin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Zonguldak Milletvekili adayı olan Yakup Sarı'nın oğullarından  Nusret Sarı'nın ve ailesinin acısını DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da çelenk göndererek paylaştı. 



ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.