Ereğli Belediyesi’nin 5 bağımsız 1 CHP’li meclis üyesi, “Gerçek dost olan dostuna yanlış yaptırmaz” sözünü kullandığı basın açıklamasında, belediyenin kasasında para bulunmadığı, nakit sıkıntısı yaşadığı, bu borcun alınamaması durumunda maaş ödemekte bile zorluk çekileceğinin Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından açıklanması durumunda belediyenin içine düştüğü mali sıkıntıyı gidermek için borç alımına destek vereceklerini duyurdu.

 

Ereğli Belediye Meclisin bağımsız üyeleri Abdülkadir Sözer, Necat Bakan, Hasan Pınarcık, Aydın Karadağ, Halil Bozkuş ve CHP’li meclis üyesi Fevzi Ekşi, 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ve Ereğli Belediye Başkanına İller Bankası bütçesinden 10.5 milyon TL. kredi kullanımına yetki verilmesinin görüşüleceği meclis toplantısı öncesi yazılı açıklamada bulundu.

 

KAOS VE KAVGACI ORTAMIN ARTMASI

Bağımsız ve 1 CHP’li meclis üyesinin imzalı yazılı açıklamasında, Ereğli Belediye Meclis başkanının, meclis üyelerine basın yolu ile mesaj göndererek halka haksız yere şikayet ederek, kışkırtmak istediğine hatırlatan meclis üyeleri, var olan kaos ve kavgacı ortamın artmasına zemin hazırlanmasından ötürü açıklama yapmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

 

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

16 Mayıs 2013 günü gerçekleştirilecek olağanüstü meclis toplantısının ikinci gündem maddesinin Ereğli Belediyesi’nin nakit sıkıntısı içinde olduğu bu sıkıntıyı gidermek için ise İller Bankasından bütçenin %10’una kadar nakit yaklaşık 10.5 milyon TL, meclis başkanının kredi çekebilmesi için meclis üyelerinden yetki talebi bulunacağı belirtilen yazılı açıklama şu şekilde:

 

“BÜTÜN PROJELERE EVET DEDİK”

Göreve başladığımız 2009 yılı Nisan ayından bu yana meclise getirilen bütün projelere evet diyerek İller Bankasından kredi alma yetkisini vermiş bulunmaktayız. Bu projeler ana başlıklar halinde Ömerli’deki konutların tamamlanma kredisi, Mezarlık yeri kamulaştırma kredisi, Beyçayır Stadı yanı AVM kredisi, Amfi tiyatro inşaat kredisi, Zonguldak Belediyesi katı atık payımıza düşen kredi, Pençes deresi üstü kapatılması, belediyeye 2 araç alım kredisi, Beyçayırı Stadı yanı AVM kredisi, Yalı Caddesi, yıkılan duvar kredisi, terminal yapım için kredi.

 

“PARANIN ASFALT İLE İLGİSİ BULUNMAMAKTA”

Yapılan ve yapılacak asfalt giderlerine bütçede evet diyerek destekledik. Bütün bunların yanında tamamen gereksiz olan müzikli su havuzu ve sahile yapılan lüzumsuz üst geçit için yapılan harcamaya yönelik yorum yapmayı değerli halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bu defa meclisten istenen projeli yatırım için değil belediyemizin nakit sıkıntısı içinde olduğunu belirterek sıcak para talep edilmektedir. İstenen paranın asfalt ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

 

MECLİS BAŞKANINI SEVİYORUZ

Meclis başkanının politikalarına katılmadığımız kendisini sevmediğimiz anlamına gelmez. Kendisini seviyoruz, makamından dolayı saygıda kusur etmeyiz. Kendisine yanlış yaptırtmamak için çaba sarf ediyoruz. Satmak istediği arsa konusunda yanlışına dur diyerek yardımcı olduk. Gerçek dost olan dostuna yanlış yaptırmaz. Almak istediği bu borcu rakamlarla izah edemediği için yeni bir yanlış yapmasına müsaade edemeyiz.

 

EREĞLİ’NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

2012 Yılı fonksiyonel bütçe giderlerinin gerçekleşme oranı %79 olmuştur. Bunun açılımı 86 milyon 339 bin 81 TL olan bütçemizin 68 milyon 560 bin 682 TL’si kullanılmıştır. 2013 Yılı için bütçemiz 105 milyon 726 bin TL olup aynı oranda kullanım gerçekleşmiş olsa 81 milyon TL harcama yapılacaktır. 2013 yılı gelirlerimiz 87 milyon 170 bin TL olduğuna göre bu oran %82 oranına denk gelmekte olup ekstra bir nakite ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

BORCU HALKIMIZA ÖDETEMEYİZ

Ereğli Belediyesinin 9 Mayıs 2013 tarihi itibariyle İller Bankasına olan borcu 11 milyon 400 bin TL bu borca ilaveten terminal için 7 milyon 80 bin TL, kredi kullanım için borçlanma ve Beyçayırı Stadı yanı AVM için 8 milyon 910 bin TL’nin kullanılacağı gerçeği karşısında şimdi istenen 10 milyon 500 bin TL nakit kredi alınırsa 2014 seçimlerine toplam 38 milyon TL, eski parayla 38 trilyon borcu olan bir belediye ile seçimlere girmiş olacağız. Bu borcu Ereğli halkı su ve emlak vergileriyle faturalarla ödeyecektir. Halkımızın faturalarının nasıl kabaracağının işaretini rakamlarla açıklamaya çalıştık. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

 

POSBIYIK’A ŞARTLI DESTEK

Şimdiye kadar zengin belediye olmakla övünüp projeler hazır, paramız hazır bürokrasi engeli oluyor, yatırım yapacak, para harcayacak yer arıyoruz, daha ileriye gidip hükümete borç verecek durumdayız diye verilen beyanatların tamamının yalan olduğunu kamuoyuna açıklayıp, zengin belediye olmadığımızı, kasamızda paramızın olmadığını, nakit sıkıntısı çekmekte olduğumuzu bu borcu alamaz isek maaş ödemekte bile zorluk çekeceğimizin açıklanması durumunda, belediyemizin içinde düştüğü mali sıkıntıyı gidermek için borç alımına destek vereceğiz.