Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkan Yardımcısı ve Gazeteniz Önder'in de köşe yazarlarından Turgay Olcayto'nun "Güneşin Düşmanları" isimli kitabı yayımlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Perşembe Günleri yayımlanan Kitap Eki'nde tanıtılan kitaplar arasında Turgay Olcayto'nun son yayımlanan kitabı olan "Güneşin Düşmanları" da yer aldı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkan Yardımcısı, Bizim Gazete, Evrensel ve Gazeteniz Önder'in köşe yazarlarından Olcayto'nun kitabıyla ilgili tanıtım yazısını Gamze Akdemir kaleme aldı.
Kitabın tanıtım spotunda şu ifadeler yer alıyor Cumhuriyet Kitap Eki'nde.
"Şiiri, cümlesi, sazı, sözü, yazını hatta siyaset anlayışıyla bugün-geçmiş hattında elzem yazılar… İlaç gibi, insanı sevmeyi salık veren satırlar… Doğan, batan güneşler, savaşlar, açlık, ülkelerin geçirdiği süreçler, değişimler, dönüşümler, sancılı dönemler… Sonra halktan gözlemler… Bir mağazada ya da bir markette mesela dünyanın nabzında 'yerli yerinde' atıflar… Yerli yabancı yazalar, aydınlar, düşünürler, araştırmacılar, alanlarında yetkin isimlerden referanslar, anımsatmalar…
Bir duayenden yaşam üstüne sorular ve aydınlık yanıtlar… Hepsi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto imzalı Güneşin Düşmanları'nda… Fildişi kulelerle ilgilenmedi hiç Olcayto. İnsanları sevdi. Kalem erbabının insanları iyiye, güzele koşullamak gibi bir görevi olduğuna inandı. Bu kitabı yazmasının en önemli nedeni de buydu. Sevgisi, isyanı, kaygıları, düşleri, dünyanın hastalıklı hallerine, panzehir önerileriyle bir Turgay Olcayto güncesi demek yanlış olmaz Güneşin Düşmanları için.