TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli İlçe Yönetimi Yolava’da gerçekleştirilen depreme duyarlılık yürüyüşüne katıldı.

Binlerce Mühendis ve Mimar Yalova’da ‘unutmadık, unutturmayacağız’ diyerek 17 Ağustos 1999 Marmara depremini andı.

11 yıl önce yaşanan ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümünde binlerce mühendis ve mimar depremin yaşandığı yerlerden biri olan Yalova’da buluştu ve hep bir ağızdan “Doğa olaylarının ‘afete’ dönüşmesi ülkemizin ve halkımızın kaderi değildir! Olmamalıdır!”diye haykırdı.

TMMOB tarafından düzenlenen ve yürütücülüğünü İMO’nun yaptığı “TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü” 16-17 Ağustos 2010 tarihlerinde Yalova ve İzmit kent merkezinde gerçekleştirildi. TMMOB’ye bağlı Odaların destek verdiği yürüyüşe, tüm İMO şubelerinden binlerce mühendis ve genç-İMO üyeleri katıldı. 

Bulundukları illerden otobüslerle Yalova’ya gelen mühendis ve mimarlar, Yürüyüş etkinliklerinin ilki için depremde yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu Deprem Anıtı’nda buluştu. TMMOB üyeleri buradan “TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü” pankartı ile saat 21:30’da kent merkezine doğru slogan ve alkışlarla yürüyüşe geçti. Katılımcıların “Unutulmayan Unutkanlığımız Deprem” yazılı siyah tişörtler giydiği yürüyüş boyunca “Depreme inat yaşasın hayat”, “Deprem değil ihmal öldürür”, “AKP uyuma önlemini al” sloganları atıldı.