Almanya'da 3 yıl önce tanıştığı Mesut Yaman (32) ile evlenmek üzere Türkiye'ye gelen Carolina, Alaplı'da din değiştirerek dünya evine girdi.

 

Alaplı'ya Almanya'dan gelin gelen Alman asıllı Caroline Uhlending (24) önce Alaplı Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman oldu. Meryem ismini alan Caroline, Mesut Yaman (32) ile Türk usulü bir düğünle dünya evine girdi. Evleneceği eşinin müslüman olması nedeniyle İslam dinini araştırarak, kendi isteği ile müslüman olmak istediğini belirten Caroline (Meryem), İslam dinini seçmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Hiçbir baskı altında kalmadan Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Caroline (Meryem), Eşim bana hiçbir şekilde baskı yapmadı,  kayınpederimin bana Almanca Kuran-ı Kerim hediye etmesi üzerine bende kendi araştırmalarımla İslam dini hakkında bilgiler edindim. İslam dinini seçmekten dolayı çok memnunum dedi.

Eşinin Türkçe kelime söylemesini istemesi üzerine Caroline, Seni çok seviyorum Mesut karşılığını verdi. Kendisine kaç çocuk istediğini sorulmasına ise Caroline 4 çocuk istediğini söyledi.

Mesut Yaman ise 3 yıl önce Caroline'nın (Meryem) abisi ile arkadaşlığı dolayısıyla tanıştığını birbirlerini sevdiklerini bir yıl önce nişanlanarak evlenmeye karar verdiğini söyledi.  Almanya'da küçük bir düğün yaptıklarını akrabalarının Türkiye'de olması dolayısıyla ikinci bir düğünü Alaplı'da yapmaya karar verdiklerini belirten Yaman, eşine hiçbir zaman din değiştirmesi konusunda baskı yapmadığını kendisi ile evlenmesi için müslüman olmasının gerekmediğini söylediğini belirtti. İslam dinini araştırarak ve babasının Almanca Kuran-ı Kerim hediye etmesi üzerine Caroline'nın kendisine müslüman olmak istediğini ilettiğini söyledi. Bunun üzerine Alaplı'daki akrabalarının yanına gelerek ilçe Müftülüğüne başvurarak müslüman olup Meryem ismini aldığını kaydetti.  Balayı tatilinde Caroline ile birlikte Türkiye'nin tarihi ve turistik bölgelerini gezeceklerini belirten Yaman, Caroline'ninde Türkiye'yi çok merak ettiğini eşsiz doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatını bulmak sabırsızlandığını söyledi.

Eşi ile önce dans eden daha sonra oyun havası eşliğinde oyun onayan Alman gelin, Caroline oyun pistinden inmedi.