Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, kömür madenlerindeki iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına tanınan kamuda istihdam hakkıyla ilgili yasa tasarısındaki süre sınırlamasının kaldırılmasını istedi.

Süre nedeniyle maden şehitlerinin yakınlarının mağdur edildiğine dikkati çeken Yiğit, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2021 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve şehit sayılması ile ilgili komisyona verdiği teklifin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından memnuniyetle karşılandığını hatırlattı.

Sağlık çalışanlarına yönelik bu adımı doğru bulduklarına değinen Yiğit, şunları söyledi:

"Bizler Maden Şehit Aileleri Derneği ve bir vatandaş olarak sağlık çalışanları adına olumlu karşılıyorum. Çünkü onlar bizler için canları feda ettiler, destekliyoruz. Ancak bu bağlamda bu yasa teklifine mağdur olan maden şehit ailelerinin arasındaki tarih sınırlandırılmasının kaldırılarak maden maden şehitlerinin yakınlarının kamuda istihdam sağlanmasını bekliyoruz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'un bize bu konuda sahip çıkmasını istiyoruz. Zonguldak Milletvekillerinin, sendikanın, Amelebirliği'nin, sivil toplum kuruluşlarının ailelerimize sahip çıkmasını talep ediyoruz. Neden mi? Çünkü bizler bu ülkeyi ciğerlerimizle ısıtıyor, enerji sağlıyoruz. Eşlerimizi dul ve çocuklarımızı yetim bırakıyoruz. Yanan biziz, siz halen kömür zannediyorsunuz"