Çaycuma  İstasyon Mahallesi Armutlu Sokak'taki yarı ahşap evde çıkan yangın, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Amirliği ekiplerinin müdahalelerine rağmen hızla büyüdü. Yangında, iki katlı yarı betonerme binanın üst katının yanması mülk sahiplerinin feryatlarına neden oldu.
İki katlı yarı beton erme binanın sahibinin Ziya Çarşanbalı olduğu öğrenilirken, yangının elektrik kaçağından çıkmış olabileceği belirtildi.
Eşi ve üç çocuğu ile sokakta kaldıklarını ifade eden Gülbahar Çarşanbalı, kocasının yüzde 45 iş göremezlik raporu olduğunu ve 100 TL'ye çalıştığını, 5 kişilik ailelerinin perişan olduklarını, bu konuda yardım talep ettiğini belirtti. Zaman zaman baygınlık geçiren Ziya Çarşanbalı'nın eşi Gülbahar Çarşanbalı ve kayınvalidesi, olay yerindeki polis ekipleri, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve vatandaşlar tarafından yatıştırıldı.
Bazı vatandaşlar ve mülk sahibinin akrabaları tarafından itfaiyenin zamanında gelmediği belirtilirken, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Böyle bir şey söz konusu değildir. İtfaiyemizin arandığı saat bellidir.
3 dakika içerinde itfaiye-miz olay yerine gelmiş ve yangına müdahale etmeye başlamıştır" dedi.