Zonguldak Türkali köyünde orman yangınlarına karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türkali köyünde orman yangınlarına karşı önlem almak bu konuda halkı bilinçlendirmek için Zonguldak Orman İşletme Müdürü Ayhan Şenel tarafından toplantı yapıldı. Toplantı, Türkali köyünde Osman Durkut'a ait kıraathanede yapılırken toplantıya Zonguldak Orman İşletme Müdürü Ayhan Şenel, Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş, Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü Bölge Katibi Yılmaz Onbaşı, Muhafaza Memuru Hüseyin Yayla ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlara orman yangınları hakkında bilgiler veren Orman İşletme Müdürü Ayhan Şenel, orman yangınlarında iki neden olduğunu vurguladı. Şenel, "Birinci neden milli servetimiz yanıyor. İkinci neden ise orman yangınına sebebiyet verenler mağdur oluyor.
Aynı zamanda cezai müeyyideler uygulanıyor. Amacımız orman yangınlarına karşı tedbirlerimizi almaktır. Türkiye'deki yangınların çıkma sebebi yüzde 95 insan kaynaklıdır. Yangınların bir çoğu ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkmaktadır. Çobanlar ve avcılar ateş yakıyor, oradan ayrılırken ateşi söndürmezse orman yangını meydana gelebiliyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.