Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, zarf dağıtmak suretiyle fitre-zekat toplama yetkisinin beş ayrı kurum adına devlet tarafından Türk Hava Kurumu'na verildiğini söyledi. THK'nın dışında yangın söndürme uçağı bulunmadığını belirten Likoğlu, kurumun yangın söndürme uçak filosunu büyütme hedefinde olduğunu söyledi.

Toplanan yardımların Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasında paylaşılmakta olduğunu belirten Likoğlu, Devletimiz fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi ve görevini sadece Türk Hava Kurumuna  beş ayrı kurum adına vermiş olduğu yasal bir görevdir. THK bu görevi 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çercevesinde yerine getirmektedir dedi.

BEŞ AYRI KURUMA BAĞIŞ YAPILIYOR

Yardım Toplama Yönetmeliğinin 22'nci maddesi gereğince toplanan gelirin %50'si yardımların toplandığı İl ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yatırılarak yoksul ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten Likoğlu yaptığı yızılı açıklamasında, %4'ü Türk Kızılay'ına, %3'ü Çocuk Esirgeme kurumu'na, %3'ü Diyanet Vakfı'na, %40'ı ise Türk Hava Kurumu'na aktarılmaktadır. Böylece gönüllü olarak vermiş olduğunuz fitre, zekat ve kurban derisi bağışlama ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyorsunuz.

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ

THK fitre ve zekattan elde ettiği %40 lık gelirle neler yapıyor? Havacılığın paraşüt, pilanör, yamaçparaşütü, yelkenkanat ve model uçak dallarında eğitim vererek gençlere yeni ufuklar açıyor, onlara istihdam sağlıyor. THK 300 bin gencimize havacılık eğitimi vermiştir. Gençlerimizin havacılığın başlangıç kurslarından ücretsiz yararlanmasını sağlıyor. Orman yangınlarının havadan söndürülmesinde kullanılan yangın söndürme uçak filosunu büyütmeye ve güçlendirmeye çalışıyor.
Unutmayalım ki; Türkiye'de Türk Hava Kurumu'nun dışında, ne kamu sektöründe ne de özel sektör envanterinde yangın söndürme uçağı yoktur. Yanan ormanlarımızın söndürülmesine sizde katkıda bulunmak istiyorsanız, bu fitre zekatlarınızı ve keseceğiniz kurbanların derisini Türk Hava Kurumu'na bağışlayınız.
Tüm kurum kuruluşların merkez mahalle ve köy muhtarlıklarının değerli halkımızın KdzEreğli Şube Başkanlığımızdan fitre zekat zarfı alarak yardımlarını yapmalarını bekliyoruz. Türk Hava Kurumu'na yaptığınız ve yapacağınız maddi ve manevi yardımlarla vereceğiniz destek için teşekkür ederiz.