Türkiye Taşkömürleri Kurumu Makine İkmal Daire Başkanlığı, Satınalma Daire Başkanlığı ve Yüksek Gelirim İşletme Müdürlüğünde yapılan yangın tatbikatına Daire Başkanı Muharrem Kiraz, Şube Müdürleri Tahsin Ersoy, Kemal Övünç, İhsan Karagüzel, Bülent Özgümüş ve tüm personelin katıldığı İşyeri İş Güvenliği Uzmanı İsmail Yıldız’ın koordine ettiği tatbikat başarı ile sonuçlandı.

 

Makine İkmal ve Satınalma Daire Başkanlıklarında çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan yangın başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yangın anında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı bir şekilde gösteren uzman ekipler söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım konularında da personele bilgiler verdiler. Yangın tüpleri ve tüplerin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak anlatan ekipler, personellere uygulama yaptırarak alevlere hangi yönden müdahale edeceklerini gösterdiler.

 

Yapılan tatbikatta herhangi bir sorun yaşanmazken, İş Güvenliği Uzmanı İsmail Yıldız “Bu tarz eğitim amaçlı yapılan uygulamaları çok önemsiyoruz. Bu kadar hayati bir durumda, özellikle personel en hızlı şekilde nasıl davranacağını öğreniyor. Bu ve bunun gibi personelimizi yeterli duruma getirmek için gerekli eğitimler düzenli olarak verilmeye devam edecek.” dedi.

 

İş Güvenliği Uzmanı İsmail Yıldız, tatbikatın başından sonuna kadar başarılı bir koordinasyon çalışması ile yürütüldüğünü ifade ederek, “başarılı bir tatbikat oldu, Allah gerçeğini göstermesin inşallah” dedi.

 

(Haber Merkezi)