Alaplı belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün Alaplı Kasımlı ilköğretim Okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği deprem ve yangın kurtarma tatbikatı nefes kesti. Gerçeğini aratmayan, okulda deprem ve yangın alarmının verilmesiyle başlayan tatbikatta, deprem anında öğrenciler sıraların altına sığındı. Ardından 200 personelin olduğu okulda öğrenciler ve personel 40 saniye gibi kısa sürede okulu boşalttı. Tatbikatta ayrıca öğrencilere ve öğretmenlere uygulamalı olarak yangın söndürme ve yangına müdahale eğitimi verildi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, İtfaiye Müdürlüğü kendilerine gelen talepler doğrultusunda okullarda yangın ve kurtarma tatbikatları düzenlediklerini söyledi.
Tatbikatları ilçedeki diğer okullarda devam ettireceklerini belirten Taşkın, Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz'ın talepleri doğrultusunda öğrencilerimize yönelik deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatımız gayet başarılı oldu. Tatbikatta öğrencilerimize deprem ve yangın anında neler yapılacağına dair uygulamalı eğitimler verdik. Bu tatbikatlarımıza ilçemizdeki diğer okullarda devam edeceğiz dedi.
Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz da, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne yaptıkları talepler doğrultusunda öğrencilere yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenlediklerini söyledi. Öğrencilere başarılı bir deprem ve yangın tatbikatı eğitimi verildiğini belirten Yılmaz, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve itfaiye personeline kendilerine vermiş oldukları eğitim ve destekten dolayı teşekkür etti.