Çaycuma ilçesine bağlı Çay Mahallesi Hüseyin Çakır Caddesi'ndeki dört katlı Gazi Apartmanı'nın çatı katında çıkan nedeni belirlenemeyen yangın, büyük paniğe yol açarken, can kaybı olmaması mahalle sakinlerini rahatlattı.
Yıldırım Aydın'a ait 4 katlı Gazi Apartmanı'nın çatı katında oturan Cemil Aldıoğlu'nun ailevi sorunları yaşadığı ve olay günü öğle saatlerinde sarhoş durumda, "Bu evi de, mahalleyi de yakacağım" diye bağırdığı, yangından sonra da ortalıktan kaybolduğu öğrenildi.
 Park yeri olarak kullanılan mahalle boşluğuna itfaiye ekiplerinin girmekte zorlanması ve yangına müdahalede kısmen gecikmiş olması hem bina sahibinin, hem de yurttaşların tepkilerine yol açtı. Tepkiler artması karşısında Emniyet ekipleri olay yerinde önlem aldı. Yangın ile yurttaşlar arasında bariyer oluşturdu. Bir ara itfaiye araçlarından birinin suyunun kısa süreli kesilmesi üzerine bina sahibi Yıldırım Aydın, "Meydanlarda gövde gösterisi yapıyorsunuz, bu mu sizin yangın söndürme çalışmanız?" diyerek görevlilere bağırdı. Olay yerindeki polisler tepkileri yatıştırdı. Devrek'ten gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale ederek kontrol altına alma ve söndürme işlemlerini hızlandırdı.
Yangın çıkan dairenin ardiyesinde Ufuk Kaya'ya ait eşyaların da yandığı belirtildi. Yangının can kaybına yol açmadan kontrol altına alınıp söndürülmüş olması mahalle sakinlerini rahatlattı. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.