Karadeniz Ereğli’de tek katlı evde çıkan yangında evde bulunan 8’i çocuk toplam 11 kişiyi komşuları kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Sarıkorkmaz Mahallesi Abalı Sokak üzerinde 67 yaşındaki Mustafa Çakmakçı’ya ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tek katlı ev biranda alevler içerisinde kalırken evde bulunan 8’i çocuk 11 kişi komşuları tarafından evden çıkarıldı.

Büyüyen yangın ormanlık alanın yanı sıra 2 binaya da sıçradı. 3 Katlı binaların birinde yaşayan aileler evden tahliye edildi, mahalleli de itfaiye ekiplerine hortum taşıyarak yardımcı olmaya çalıştı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamasında, ilçenin 3 noktasında bulunan ekiplerin yangına kısa süre sonunda müdahale ettiğini belirterek, “8 Araç 15 personel ile birlikte orman da dahil olmak üzere müdahale edildi. Bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi, diğer binalarda da çatılarında ve çerçevelerinde zarar oluştu. Yangının çıkış nedenini ise araştıracağız” dedi.

Yangının neden çıktığını bilmediklerini belirten ailenin yakınlarından Nazım Çakmakçı da yaklaşık 15 kişinin yaşadığı evde 11 kişinin bulunduğunu anlatarak, “Şok halindeyiz, kocaman ev yandı. Evde yaklaşık 15 kişi yaşıyordu ama bazıları da dışardaydı. Aralarında çocuklar da var yangın biranda çıkıp büyüyünce dışarı alınıyorlar” sözleri ile konuştu.

İtfaiye ekiplerine yardımcı olmak için hortum taşıyan 2 kişi de hortum taşıdıkları sırada ellerinden yaralandı. İki kişiye 112 sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı, evden çocukları ile birlikte çıkan anne ise sinir krizleri geçirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)