Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) İzmit Rafinerisinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçi Mustafa Er'in cenazesi, memleketi Düzce'nin Akçakoca ilçesine getirildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumunda otopsisi tamamlanan Er'in cenazesi, yakınları tarafından alınarak Akçakoca Devlet Hastanesi morguna getirildi.


Mustafa Er'in ağabeyi Tarık Er (43), hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyunca şok geçirdiklerini söyledi.

Kardeşinin hayallerini gerçekleştirmek için yoğun şekilde çalıştığını anlatan Er, "Olayı gece öğrendim. Kaynak yaparken gaz sıkışması sonucunda patlama olmuş. Kardeşimin hayalleri vardı. Ev almak istiyordu. Onun için mesaide kalıyordu. Kendisi zaten yeni evliydi. Evleneli 1,5 yıl olmuştu. Çocuğu yoktu." şeklinde konuştu.

Yengesi Hatice Er'in ise bir yıl içerisinde babasını ve bir erkek kardeşini kaybettiğini ifade eden Tarık Er, "Eşini de kaybetti. Takdiri ilahi. Ne diyelim. Herkesin başına böyle bir şey gelmez ama geldi." dedi.

Er'in cenazesinin, yarın Akçakoca Merkez Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Yukarı Mahalle mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Tüpraş İzmit Rafinerisinde dün rafinerinin ham petrol ünitesindeki bakım çalışması sırasında çıkan yangın sonucu işçilerden Mustafa Er hayatını kaybetmiş, baş operatör Vedat Arabacı, operatör İzzet Günay, bakımcı Yücel Cengiz ile Metin Furuncu yaralanmıştı. 

Yangın, rafineri teknik emniyet ekiplerince yaklaşık bir saatte söndürülmüştü.