Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında iki gün önce başlayan yangının açık alevini dün söndürdüklerini hatırlatarak, "Fakat o bölgede bir göçük oluştu, yığınları kaldırıp durumu ele alacağız. Göçüğü tamamen temizleyip galeri boyunca soğutma çalışmaları yapmak istiyoruz" dedi.

İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının eksi 320 kodunda çıkan yangına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Yangının iki gün önce havalandırma amaçlı kullanılan ve kömür üretimi yapılmayan galeride çıktığını anımsatan İnan, "Herhangi bir risk söz konusu değil ama biraz zamana ihtiyacımız var. Yangınla ilgili çalışmalar tam bitmeden ocağın o bölümüne hiçbir işçiyi üretim için sokmayacağız. Sadece yangının etkilediği alanın dışında kalan bağımsız bir ocakta üretim yapıyoruz" diye konuştu.

İnan, ocakta karbonmonoksidin açığa çıkmaya devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Karbonmonoksidin olması bir şeylerin içten içe halen yandığının göstergesi. Yangının açık alevini dün söndürdük fakat o bölgede bir göçük oluştu, yığınları kaldırıp durumu ele alacağız. Göçüğü tamamen temizleyip galeri boyunca soğutma çalışmaları yapmak istiyoruz. Daha sonra normal çalışma düzenine geçebileceğiz. Teknik ekipler çalışmalarına devam ediyor."

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 320 kodunda iki gün önce sabah saatlerinde yangın çıkmış, 623 işçi tahliye edilmişti.