Kdz. Ereğli Orman İşletmesinin pankartlarında, vatandaşların 1 SMS ile 5 TL katkı sağlanarak  bir fidan da dikebilecekleri vurgulanıyor.

Yaz mevsimiyle birlikte serinlemek kadar dikkat edilmesi gereken olayların başında yangın geliyor. Her yıl "ciğerlerimiz yanıyor" diye feryat ettiğimiz orman yangınlarıyla mücadele edilmesi de en çok vatandaşlara düşüyor. Doğanın koynunda tatil ve piknik yapan vatandaşlarımızın yangın konusunda hem kendilerinin hem de diğer piknik yapanları da kontrol ederek bu konuda duyarlı olmaları bekleniyor.
Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü de, yangına karşı uyarı ve doğanın korunması açısından bir dizi pankartlar hazırlattı. Müdürlük yöneticileri, Orman binası önü ile terminal arasında (Elif Otel karşısı) tel örgüleri hazırlattırdıkları bu pankartları asarak konuya önem verdiklerini ortaya koyarken vatandaşları uyarıyorlar.
Yangın olaylarında 177'e telefonla ihbarda bulunulmasının istendiği pankartlardan birinde de 5 TL'ye bir fidan dikimine katkı sağlanabileceği de vurgulanıyor. "1 SMS 1 Fidan" kampanyasında 1923 e boş bir SMS atılarak katkı isteniyor. Ayrıca doğa severlerin aynı kampanya içinde Ziraat Bankası'ndaki 1923 nolu hesaba bağış yapabilecekleri hatırlatılıyor.