Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a temel atma ve tesis açılışı için gelen   Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yoğun programından dolayı dağıtımı yapılamayan orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak olan su tanklarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcıları Engin Keleş ve Gültekin Aksan ile Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar, Zonguldak ve Dirgine İşletme Müdürleri, Gökçebey Orman Fidanlık Müdürü, İşletme Şefleri, Kurum Personelleri ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti.



Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise “Ormanlar bizim için hayat kaynağıdır. Beşikten mezara kadar ağaçla iç içeyiz. Ormanlara verilen zararlar, bütün Türkiye’ye ve 76 milyonun hukukuna verilen zarardır. Aynı zamanda kul hakkıdır. Ormanda herkesin hakkı vardır. O bakımdan ormanları korumak; hem kanuni, hem ahlaki, hem vicdani, hem insani, hem dini bir görevdir. Orman yangınlarıyla mücadeleyi üçe ayırıyoruz; yangın çıkmaması için alınan Önleyici Tedbirler, Yangın çıktığında Erken ve Etkili Müdahale ve yanan sahaların Anayasanın 169 maddesinde de belirtildiği üzere ağaçlandırılarak yeni orman yetiştirilmesidir. Zonguldak Valiliğinin destekleriyle temin edilen 15 adet yangın su tankını orman yangınlarıyla daha etkili mücadele yapmak için orman köylerimize dağıtıyoruz ve dağıtmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızdan isteğim devletin malı olan bu yangın su tanklarına sahip çıkmaları ve kapalı alanlarda muhafaza etmeleridir. Su tanklarının kullanımı ile ilgili eğitimleri de vereceğiz. Bu tankların temin edilerek sizlere ulaştırılmasında dağıtımında başta Sayın Valimize ve Özel İdare Genel Sekreterimiz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Ardından yangın su tanklarının köy muhtarlarına dağıtımı gerçekleştirildi. Uygulamalı olarak yapılan su tankeri kullanım eğitiminin ardından tören sona erdi.